na začetno stran
novogradnje adaptacije ogrevanje in hlajenje izsuševanje novice kontakt
         

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke omogočajo ogrevanje, pripravo tople vode, hlajenje in prezračevanje. So izredno varčne naprave z več funkcijami, česar ne omogoča noben drug sistem.

Tip toplotne črpalke je potrebno izbrati glede na vrsto okolja, kjer stoji objekt (klima, velikost parcele, podtalnica…). V primerjavi z ostalimi sistemi, je toplotna črpalka uporabna vse leto.

So idealen sistem za nizkoenergijske in pasivne hiše, za nizkotemperaturno talno, stensko ogrevanje, poudariti pa je potrebno tudi potrebo po zelo dobri toplotni izolaciji.

Poleg ogrevanja in hlajenja nam toplotna črpalka nudi pripravo tople sanit. vode, varčno (rekuperacijsko) prezračevanje in čiščenje zraka.

Toplotne črpalke so eden najbolj varčnih, obetavnih in ekološko sprejemljivih sistemov za nizkoenergijske hiše, v prihodnosti pa tudi za pasivne.

Računamo lahko na visoko povprečno energijsko učinkovitost in na prihranke okoli 60 odstotkov, odvisno od TČ, njene izvedbe, temperaturnih razmer, okolice, medija in trenutnih cen energentov - prihranimo strošek za dimnik, ni potreben rezervoar za gorivo, kotlovnica je manjša...

Poznamo toplotne črpalke različnih tipov in moči.

 

Ogrevanje in hlajenje

Energija
Talno in stensko ogrevanje
Solarni sistemi
Klasično ogrevanje
Klimatske naprave
Toplotne črpalke
Biomasa
 
 

 

 

 
     
nazaj na vrh
 
           
novogradnje adaptacije ogrevanje in hlajenje izsuševanje novice kontakt domov